Уважаеми жители на община Мездра,  По Проект Изграждане на инсталация за

...
Уважаеми жители на община Мездра, 
По Проект Изграждане на инсталация за
Коментари Харесай

Община Мездра с важен призив за разделното събиране на отпадъци /снимки/

Уважаеми поданици на община Мездра, 
По Проект „ Изграждане на апаратура за компостиране на разделно събрани зелени боклуци - район Враца “, финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година, на територията на община Мездра са ситуирани 130 контейнери за разделно събиране на зелени и култивиран боклуци и на хранителни и кухненски (биоразградими) боклуци. В гр. Мездра са ситуирани 49 контейнери за зелени и 5 контейнери за биоразградими боклуци. 
Контейнерите за зелени и култивиран боклуци са предопределени за събиране на трева, листа, цветя, дървесни отрязъци и шубраци (окосена трева, бурени, култивиран резитби, дребни клони с дължина до 75 см и диаметър до 7,5 см). 
Внимание: Не изхвърляйте в контейнерите за зелени и култивиран боклуци: строителни боклуци, хранителни боклуци, смесени битови боклуци, боклуци от опаковки, пластмаса, гума, фолио, стиропор, кожа, текстил, стъкло и рискови боклуци! 
Контейнерите за хранителни и кухненски (биоразградими) боклуци са предопределени за събиране на всички останки от храна: плодове и зеленчуци, месо и кости (както варени, по този начин и сурови), риба и морски блага (с изключение на твърди черупки като черупки от стриди), яйца и яйчени черупки, всички типове хлебни произведения (вкл. самун и сладкиши), ориз, паста, зърнени храни и юфка, насипни чаени листа и наслойка от кафе (с изключение на пакетчета чай и кафе на шушулки), супи, сосове, кърита, останки от бързо хранене, развалена храна, употребена хартия, хартиени кърпи, салфетки, хартиени торби, вестници, кърпички, клечки за зъби, шишчета, нечиста с храна хартия. 
Внимание: Не изхвърляйте в контейнерите за биоразградими боклуци: строителни боклуци, рискови боклуци, смесени битови боклуци, боклуци от опаковки, пластмаса, стиропор, стъкло, текстил, кожа, фолио, гума! 
За улеснение на жителите върху контейнерите са залепени осведомителни стикери, които указват какъв тип боклуци могат да бъдат събирани в тях. Съдовете се обслужват от профилиран сметоизвозен автомобил, предопределен за събиране на биоотпадъци. 
Община Мездра приканва жителите на общината да изхвърлят в контейнерите единствено посочените отпадъчни материали, само че не и строителни и рискови боклуци, текстил, гума, кожа, смесени битови боклуци! 
За спомагателна информация: тел. 0885 68 59 86 и 0910 920 08, звено „ Екология “ в Община Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР